dimecres, 30 de novembre del 2016

Visitam IB3 ràdio

El passat 24 de novembre els cursos de 2nA i 2nB vàrem anar a visitar les instal·lacions de la cadena autonòmica IB3 Ràdio.

Com ja sabeu, enguany les nostres classes tenen com a fil conductor del projecte anual "Els mitjans de comunicació", per la qual cosa aquesta visita va ser tot un luxe per poder veure de primera mà com funciona una emissora professional.

Just arribar a IB3 ràdio ens esperava en Pep, que exercí de guia durant la nostra estada.  Per motius d'espai, vàrem fer tres grups, de manera que cada un d'ells visitava un departament diferent de la cadena.

A la sala de redacció poguérem comprovar com els periodistes no només xerren per la ràdio, sinó que han de fer una bona recerca d'informació per tal de trobar les notícies.  Tot seguit vàrem visitar l'arxiu, on hi figuren moltíssims programes gravats, que juntament amb una col·lecció enorme de música, formen la "memòria de la ràdio", tal i com ens explicaren.  Allà es pot accedir a qualsevol entrevista o notícia que s'ha retransmès, així com les melodies que s'han emprat.

Per acabar, assistírem a l'emissió d'un programa en directe.  Allà, vàrem poder veure com el presentador estava acompanyat d'uns convidats, i just davant hi havia una habitació on els tècnics de so s'ocupaven de que tot anàs perfecte!

Des del Col·legi Balmes volem agrair el tracte mostrat pels professionals d'IB3 Ràdio, ja que gràcies a ells els nostres infants han gaudit d'una sortida molt interessant!